• POEDERCOATEN

MEER OVER POEDERCOATEN

Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij met behulp van (automatische) spuitpistolen poeder wordt aangebracht op allerlei soorten metalen. Door het elektrostatische proces hecht de poeder zich aan de metalen producten om vervolgens in een oven uit te harden tot een mooie egale coating-laag. Dit proces wordt ook wel moffelen genoemd.

Poedercoaten is mogelijk in alle gewenste RAL-kleuren, matte uitstralingen, fijnstructuren, hoogglans, metallic looks en nog veel meer. De kleurkeuze en uitstralingen met poedercoaten zijn eindeloos!   

Afhankelijk van de toepassing en locatie van het eindproduct wordt het aantal lagen en de benodigde dikte van de poedercoating bepaald.

Doordat het poeder met een robot wordt aangebracht is het mogelijk om deze lagen zeer gelijkmatig aan te brengen. Producten met moeilijk bereikbare hoeken worden altijd handmatig bijgespoten. Hierdoor wordt het complete product voorzien van een egale laag coating.

Bij IJdema werken we met polyester coatings, voorzien van Qualicoat certificering. Deze coating biedt een extra hoge UV-bestendigheid en is daardoor zeer geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

KWALITEITSLABEL QUALICOAT SEASIDE

Qualicoat Seaside is hét kwaliteitslabel voor het coaten van aluminium in de architectuur. Het is een internationaal kwaliteitslabel dat gebaseerd is op een uitgebreide specificatie voor zowel proces- als producteisen. Door continue monitoring van de kwaliteit van het productieproces en de producten is IJdema al jaren in het bezit van dit Qualicoat Seaside label. 

Ik wil graag meer weten over poedercoaten

VOORDELEN POEDERCOATEN

Poedercoating biedt de beste bescherming voor producten. Daarnaast is poedercoating harder dan andere soorten lak. Dat zorgt voor een betere slag- en slijtvastheid. De coatings zijn egaler aan te brengen en kunnen vrij dik op een product worden aangebracht zonder dat er verzakking optreedt.

Daarnaast:

  • biedt poedercoating de mogelijkheid tot speciale effecten;
  • bevatten de poeders geen oplosmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu;
  • kan door terugwinning van het poeder tot wel 99% van al het poeder worden gebruikt. Dat zorgt voor een minimum aan afval.
  • heeft poedercoaten een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waaronder glans, matte, textuur en metallic.

Poedercoaten is dus een zeer milieuvriendelijk proces!

KLEUREN EN EFFECTCOATINGS

Het poedercoaten van aluminium en sendzimir verzinkt staal kan bij ons in alle RAL-kleuren, matte uitstralingen, fijnstructuren, hoogglans, metallic (anodiseer) looks en nog veel meer. 

Het is zelfs mogelijk om speciale kleurwensen op maat te laten ontwikkelen.

Ik ben benieuwd naar de kleurrijke mogelijkheden
IJdema Coating

Onderdeel van de Intal Groep

© 2024 IJdema Coating B.V.